30 lipca 2013

Deser porzeczkowy

Deser porzeczkowy,
czyli pyszny, sezonowy deser.


Deser z czerwoną porzeczką, jogurtem, bezami i czekoladą:) Polecam!

Kurczak w sosie porzeczkowym

Kurczak w sosie porzeczkowym,
czyli delikatny kurczak przełamany 
sosem porzeczkowym.


Delikatne mięso filetu z kurczaka świetnie się komponuje 
z aromatycznym sosem porzeczkowym. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 140 g filet z kurczaka
  • 100 g obranej czerwonej porzeczki
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1/4 kieliszka wytrawnego czerwonego wina
  • przyprawa do kurczaka
Na początku, obrane i umyte czerwone porzeczki wrzuciłam  na patelnie
teflonową i podgrzewałam, w trakcie rozgniotłam widelcem porzeczki i dodałam czerwone wino oraz miód. Dusiłam całość, aż sos zgęstniał, czyli wino trochę wyparowało. Dodałam małą łyżeczkę cukru, bo sos był za kwaśny dla mnie. I sos jest gotowy.
Filet z kurczaka posypałam przyprawą z kurczaka i smażyłam na odrobinie oliwy z oliwek. Kurczaka z sosem porzeczkowym podałam z młodymi ziemniakami. Smacznego!

29 lipca 2013

Mozzarella z cukinią w panierce

Mozzarella z cukinią w panierce,
czyli szybka i smaczna kolacja.



Kiedy znalazłam ten przepis na blogu www.food-fellas.com to wiedziałam, że muszę taką mozzarelle zrobić:) Wyszła pyszna kolacja. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 1 kulka mozzarelli
  • kilka cienkich plasterków cukinii
  • jajko
  • bułka tarta
  • pieprz
  • sól
  • majonez
  • ketchup
Na początku, mozzarellę pokroiłam wzdłuż na 4 plastry.  Między dwa plastry
mozzarelli włożyłam plastry cukinii wcześniej posolone i popieprzone. Następnie mozzarellę z cukinią panierowałam najpierw w jajku a potem w bułkę tartej i tak dwa razy. Smażyłam na rozgrzanej oliwie z oliwek z obu stron, aż panierka się zarumieniła. Podałam z dipem z majonezu i ketchupu. Smacznego!

Tagliatelle z cukinią

Tagliatelle z cukinią,
czyli pyszna wariacja kuchni włoskiej.


Cukinia w tym wydaniu zapachniała mi Włochami. Danie szybkie, lekkie i pyszne idealne w upalny dzień. Polecam!


28 lipca 2013

Sałatka z paluszkami SURIMI

Sałatka z paluszkami SURIMI,
czyli szybka i smaczna propozycja kolacji.



Bardzo lubię paluszki krabowe SURIMI, zwłaszcza w sałatkach. Tą trzy składnikową sałatkę jem przez cały rok, jak tylko mam ochotę 
na paluszki SURIMI. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 6 paluszków SURIMI
  • 1 jajko
  • 1/2 ogórka świeżego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól
 Na początku, jajko ugotowałam na twardo, a paluszki SURIMI odmroziłam.
Ogórka obrałam i pokroiłam w  większe kawałki. Jajko oraz paluszki SURIMI także pokroiłam w większe kawałki. Dodałam majonez i jogurt naturalny oraz doprawiłam solą i pieprzem. Wstawiałam do lodówki, aby schłodzić sałatkę. Po około 30 minutach jest gotowa do jedzenia. Smacznego!

24 lipca 2013

Tortilla z kurczakiem i warzywami

Tortilla z kurczakiem i warzywami,
czyli szybki i lekki obiad.



Tortilla z kurczakiem i warzywami to pyszny, dietetyczny obiad 
w sam raz w taki upał jak dzisiaj. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 140 g filet z kurczaka
  • 1 tortilla 25 cm
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 1/3 czerwonej papryki
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 mały pomidor
  • 1/3 ogórka 
  • przyprawa GYROS
  • sos sojowy
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy

Na początku, filet z kurczaka pokroiłam na mniejsze kawałki, posypałam obficie
przyprawą GYROS i około 3 łyżki oliwy z oliwek oraz 2 łyżeczki sosu sojowego, wszystko wymieszałam w miseczce i umieściłam w lodówce. Czerwoną paprykę pokroiłam w cienkie paseczki, czerwoną cebulę  oraz ogórka w cienkie pół talarki, a pomidora w większą kostkę. Kurczaka  wyjęłam z lodówki i podsmażyłam go na patelni, aż  się zarumienił. W między czasie na rozgrzanej teflonowej patelni umieściłam tortille na 20 sekund z każdej strony, aby była miękka. Na tak przygotowanej tortilli na środku ułożyłam porwane w mniejsze kawałki liście sałaty lodowej oraz wszystkie wcześniej pokrojone warzywa. Na warzywach ułożyłam usmażonego kurczaka i całość polałam sosem jogurtowo-musztardowym ( jogurt naturalny wymieszam z musztardą). Tortillę zwinęłam i spięłam wykałaczkami, aby się nie rozwalała. Smacznego!

23 lipca 2013

Tarta z pieczarkami

Mini tarty z pieczarkami,
czyli proste i smaczne danie.



To już moja kolejna propozycja mini tarty z ciasta francuskiego, tym razem z pieczarkami. Polecam, bo jest bardzo dobra:)

Potrzebne składniki:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 3 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • jajko
  • ser żółty
Na początku, pieczarki pokroiłam na pół plasterki, a cebulę w kostkę. 
Na rozgrzanej odrobinie oliwy  z oliwek przyprawione pieprzem i solą,  podsmażałam cebulę i pieczarki z natką pietruszki, do momentu jak wyparowała woda z pieczarek. W między czasie, płat ciasta francuskiego pokroiłam na pół i jedną połowę smarowałam rozbełtanym jajkiem, a następnie  składałam z drugą połową. Podzieliłam na 4 części  i w każdej części wycięłam delikatnie środki, tak aby powstała ramka około 1 cm. Kiedy farsz pieczarkowy był gotowy, nałożyłam go w środku każdego z kwadratów z ciasta francuskiego. Na koniec posypałam startym serem żółtym, a boki ciasta wysmarowałam pozostałym jajkiem. Tak przygotowane tarty piekłam ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Smacznego!
 

22 lipca 2013

Spaghetti bolognese inaczej

Spaghetti bolognese inaczej,
czyli w wersji dietetycznej.


Ta wersja spaghetti bolognese to wersja dietetyczna, ale równie 
smaczna jak wersja oryginalna. Polecam!

19 lipca 2013

Placuszki jogurtowo-malinowe

Placuszki jogurtowo-malinowe,
czyli dietetyczny obiad.



Uwielbiam maliny w każdej postaci. Dzisiaj proponuje pyszne 
jogurtowo- malinowe placuszki. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 100 g malin
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 50 g mąki
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru pudru
  • oliwa z oliwek
  • cukier puder do posypania
Na początku, jogurt naturalny,  mąkę, cukier puder i jajko mieszałam
blenderem. Kiedy wszystkie składniki tworzyły już jednolitą masę, dodałam całe maliny i delikatnie wymieszałam całość łyżką. Placuszki smażyłam na patelni z odrobiną rozgrzanej oliwy z oliwek, aż do momentu jak się zarumieniły z obu stron. Potem wyciągnęłam je na ręczniki papierowe, aby pozbyć się zbędnego tłuszczu ze smażenia. Placuszki położyłam na talerzu i posypałam je cukrem pudrem. Smacznego!

17 lipca 2013

Kurczak curry z brzoskwiniami

Kurczak curry z brzoskwiniami,
czyli dietetyczna wariacja na temat kuchni azjatyckiej.



Sezon na brzoskwinie w pełni, dlatego dzisiaj proponuję aromatyczne danie 
z tym pysznym owocem i kurczakiem curry. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 140 g filet z kurczaka
  • 2 średnie brzoskwinie
  • 2 łyżeczki zielonej pasty curry
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 50 g ryżu parboiled
  • oliwa z oliwek
Na początku, ryż ugotowałam według przepisu. Pierś z kurczaka pokroiłam na
mniejsze kawałki i wymieszałam je z zieloną pastą curry, następnie wstawiłam na kilka minut do lodówki, dzięki temu kurczak będzie nie tylko aromatyczny, ale i kruchy. Na odrobinie oliwy z oliwek smażyłam kurczaka w pasie curry, aż do momentu kiedy kurczak się zarumienił. W między czasie obrałam brzoskwinie i pokroiłam je na mniejsze kawałki. Następnie do kurczaka dorzuciłam brzoskwinie i jogurt naturalny, całość dusiłam około 7 minut. Tak przygotowany kurczak  curry z brzoskwiniami podałam z ryżem parboloied. Smacznego!

15 lipca 2013

Marchewkowe kotlety

Marchewkowe kotlety,
czyli tani i zdrowy obiad.


Marchewkowe kotlety zwłaszcza teraz kiedy są dostępne młode marchewki, smakują najlepiej. Do takich kotletów idealne pasuje sos jogurtowo-majonezowy. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 50 g ryżu
  • 2 młode marchewki
  • 1 żółtko 
  • 2 płaskie łyżki bułki tartej
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • sól
Sos:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz
  • sól

Na początku, ryż gotuję według przepisu. Marchewki ścieram na tartce. W
misce mieszam ugotowany ryż, startą marchewkę, żółtko, bułkę tartą. Całość doprawiam solą i pieprzem.  Z powstałej masy uformowałam kotlety w kształcie piłki rugby. kotlety smażyłam na rozgrzanej oliwie z oliwek każdy z dwóch stron, aż się zarumieniły.  W miseczce zrobiłam sos mieszając jogurt naturalny z majonezem oraz solą i pieprzem. Marchewkowe kotlety podałam z sosem. Smacznego!

14 lipca 2013

Crumble, czyli czerwona porzeczka pod kruszonką

Crumble, 
czyli czerwona porzeczka pod kruszonką.


To już moje trzecie crumble, po wersji z jabłkami i rabarbarem czas na czerwoną porzeczkę. Lekko kwaskowy smak z nutą wanilii pod kruszonką. Przepis podaje na dwie mini tarty o średnicy 11 cm. Polecam!

Dorsz z świeżym rozmarynem i tymiankiem z piekarnika

Dorsz z świeżym rozmarynem i tymiankiem z piekarnika,
czyli aromatyczna zdrowa ryba.



Rybę z świeżym tymiankiem i rozmarynem jadłam kiedyś we włoskiej restauracji i była tak pyszna, że teraz każdą rybę z piekarnika przyrządzam z tymi ziołami. Dzisiaj w aromatycznym wydaniu dorsz bałtycki. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • cały odfiletowany dorsz
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 gałązki tymianku
  • pieprz
  • sól
  • oliwa z oliwek
  • folia aluminiowa
Rybę posoliłam i popieprzyłam z zewnątrz ale i w środku ryby. Do środka
włożyłam rozmaryn i tymianek. Folię aluminiową posmarowałam oliwą z oliwek i ułożyłam rybę oraz zwinęłam folę, aby cała ryba pod folią. Tak przygotowaną rybę umieściłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piekłam rybę 40 minut. Dorsza podałam z młodymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!

13 lipca 2013

Sałatka z bobem, ziemniakami i jajkiem

Sałatka z bobem, ziemniakami i jajkiem,
czyli prosta i sycąca sałatka.



Ta sałatka przypomina mi sławą niemiecką Kartoffelsalat, kiedy przez chwilę mieszkałam w Niemczech jadłam ją często:) Moja dzisiejsza wersja z bobem także jest pyszna. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 100 g bobu
  • 2 średnie młode ziemniaki w mundurkach
  • 1 jajko
  • 2 łyżki koperku posiekanego
  • 2 łyżki szczypiorku posiekanego
  • 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
Bób gotował ok. 15 w osolonej wodzie, następnie go wystudziłam i obrałam ze
skórki. Ziemniaki w mundurkach gotowałam ok. 30 min, następnie je wystudziłam, obrałam i pokroiłam w talarki. Jajko ugotowałam na twardo i pokroiłam na większe kawałki. Na talerzu ułożyłam ziemniaki, bób i jajko. Całość posypałam koperkiem i szczypiorkiem oraz uprażonymi ziarnami słonecznika. W miseczce z jogurtu naturalnego,  majonezu i soli oraz pieprz zrobiłam sos, którym polałam cała sałatkę. Tak przyrządzoną sałatkę wstawiłam  na godzinę do lodówki. Smacznego!

12 lipca 2013

Krokiety z mąki razowej z warzywami

Krokiety z mąki razowej z warzywami,
czyli zdrowy obiad od Ewy Chodakowskiej.



Pyszne dietetyczne krokiety z mąki razowej z warzywami. Przepis trochę przeze mnie zmodyfikowany mam z książki Ewy Chodakowskiej. Polecam!!!

11 lipca 2013

Deser z malinami, serkiem mascarpone i herbatnikami

Deser z malinami, serkiem mascarpone 
i herbatnikami,
czyli pyszny letni deser.

Ten deser chodził za mną od dawna, ale dopiero dziś się zmobilizowałam,
 aby go zrobić. Wyszedł pyszny! Polecam!

Bób z masłem czosnkowym

Bób z masłem czosnkowym,
czyli wegetariański obiad.


Sezon na bób młody w pełni. Kiedy zobaczyłam go na straganie z warzywami, od razu pomyślałam o tym prostym, ale jak smacznym daniu, czyli bób polany masłem czosnkowym. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 500 g bobu
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
Na początku, bób umyłam i gotowałam go ok. 15 minut w słonej wodzie. Bób
sprawdzałam czy jest ugotowany wyjmując jeden i próbując. Na patelni rozgrzałam masło z pokrojonym w talarki czosnkiem, chwile czosnek podsmażyłam na maśle, ale uważałam aby masło się nie przypaliło. Kiedy masło było gotowe wyjęłam czosnek. Gotowy bób odcedziłam na durszlaku i umieściłam w miseczce, następnie polałam go masłem. Ja obierałam ze skórki bób podczas jedzenia, ale niektórzy lubią tą skórkę. Kwestia wyboru i upodobań. Smacznego!

10 lipca 2013

Sałatka z wędzonym łososiem i pomidorkami koktajlowymi

Sałatka z wędzonym łososiem i 
pomidorkami koktajlowymi,
czyli szybka i pyszna kolacja.



Większość pomidorków koktajlowych na moim balkonie teraz właśnie dojrzało i mam ich tyle, że dzisiaj proponuje sałatkę z wędzonego łososia, pomidorków i sosu miodowo-musztardowego winegret. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 3 listki sałaty lodowej
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 30 g wędzonego łososia
 Sos winegret:
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • pieprz
  • sól


  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki miodu
  • pieprz świeżo mielony
  • sól
- See more at: http://kolorowakuchniamagdy.blogspot.com/search/label/Sa%C5%82atki#sthash.M7LZ5zmj.dpuf
Na początku, liście sałaty porwałam na mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe
przekroiłam na pół, a wędzonego łososia na szersze paski. Na sałacie ułożyłam pokrojone pomidorki oraz łososia. Na koniec całość polałam miodowo-musztardowym sosem winegret, który zrobiłam ze składników wymienionych wyżej mieszając je tak długo, aż uzyskałam konsystencję gęstej emulsji.  Smacznego!


9 lipca 2013

Tatar z łososia wędzonego

Tatar z łososia wędzonego,
czyli inna wersja znanego polskiego dania.



Lubię tatar w tradycyjnej wersji z polędwicy wołowej, ale od czasu kiedy po raz pierwszy w Kołobrzegu spróbowałam tatar z łososiem
uwielbiam tą wersję. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 ogórek małosolny
  • 1 mała czerwona cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól

Na początku pokroiłam ogórka i cebulę w kostkę. Łososia pokroiłam drobno.
Wszystkie trzy składniki ze sobą pomieszałam, doprawiłam pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego!!!


8 lipca 2013

Placki z kalafiora po hindusku

Placki z kalafiora z sosem miętowym
czyli pachnąca przyprawami wariacja 
kuchni hinduskiej.


Placki z kalafiora, które dzięki przyprawom smakują niczym z dalekich Indii. Użyłam przypraw jakie przywiozłam sobie ze Sri Lanki, ale te przyprawy dostępne są u nas także. Danie to poznałam od Roberta Makłowicza.

7 lipca 2013

Mój ogródek na balkonie III

Mój ogródek na balkonie, prezentuję Wam po raz trzeci. Tym razem chce Wam pokazać, że na balkonie też można mieć pyszne truskawki i pomidorki koktajlowe, które właśnie teraz dojrzewają:) 
Zachęcam Was do takiego ogródka na balkonie.



Crumble, czyli rabarbar pod kruszonką

Crumble, 
czyli rabarbar pod kruszonką.

  Jakiś czas temu prezentowałam Wam przepis na jabłka pod kruszonką, które są przepysznym deserem. Dzisiaj przepis na rabarbar pod kruszonką, także bardzo dobry deser. Polecam!!!

Płatki z otrębami z jogurtem naturalnym i malinami

Płatki z jogurtem naturalnym i malinami, 
czyli propozycja odżywczego, zdrowego śniadania.



Płatki z jogurtem naturalnym, rodzynkami i malinami 
to idealne śniadanie latem. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • garść płatków z otrębami
  • 1/2 jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka rodzynek
  • 10 malin
 Na początku, w miseczce na dno wkładam płatki, które polewam jogurtem naturalnym. Na jogurt kładę rodzynki i maliny. Smacznego!

6 lipca 2013

Sałatka z pomidorem, kalafiorem i jajkiem

Sałatka z pomidorem, kalafiorem , jajkiem oraz sosem czosnkowym,
czyli smaczna propozycja na kolację.


Sałatka, której przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a jest bardzo smaczna. Pomidorki koktajlowe pochodzą z mojego ogródka na balkonie:) Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 1/2 średniego kalafiora
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 jajko
  • koperek 
Sos czosnkowy:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól 
  • pieprz
Na początku, kalafiora dzieliłam na mniejsze różyczki i gotowałam go w
posolonej wodzie około 4-5 minut, tak aby był chrupiący. Jajko ugotowałam na twardo. Pomidorki koktajlowe przekroiłam na połowę. W miseczce wymieszałam jogurt naturalny, majonez, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz. Ugotowanego i lekko przestudzonego kalafiora ułożyłam na talerzu, dodałam pomidorki oraz jajko pokrojone w większe kawałki. Całość polałam sosem czosnkowym i posypałam koperkiem. Smacznego!!!


P.S. Jeśli chcecie mieć zawsze pod ręką koperek czy pietruszkę, to polecam pokroić je i w szczelnym pojemniku, bądź torebce foliowej włożyć do zamrażalki. Koperek i pietruszka świetnie smakują wyjęte z zamrażalki kiedy tylko są potrzebne:)

5 lipca 2013

Tradycyjne placki ziemniaczane

Tradycyjne placki ziemniaczane,
czyli smak dzieciństwa.



Takie placki robi moja mama, dawno ich nie jadłam, 
więc dzisiaj sobie je zaserwowałam z młodych ziemniaków. W moich rodzinnych stronach takie placki je się z cukrem, ale wiem że to zależy od miejsca w Polsce. Polecam!

4 lipca 2013

Sałatka caprese z pesto

Sałatka caprese z pesto,
czyli najprostsza włoska sałatka:)


To najprostsza sałatka w kuchni włoskiej, ale za to przepyszna. Ja zamiast tradycyjnego sosu dodaje zielone pesto, które podkreśla smak pomidora. Polecam!!!

Potrzebne składniki:
  • 1 dojrzały pomidor
  • 1 kulka mozzarelli
  • 3 łyżeczki zielonego pesto ( u mnie z Lidla)
  • sól
  • pieprz 
  • liście bazylii
Pomidora i mozzarellę pokroiłam w cienkie plastry i układałam je na przemian. Następnie posoliłam i popieprzyłam oraz nałożyłam na środku zielone pesto. Na koniec udekorowałam listkami świeżej bazylii. Smacznego!!!

3 lipca 2013

Sakiewki z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Sakiewki z mozzarellą i suszonymi pomidorami,
czyli pyszna przystawka.



Zostało mi w lodówce ciasto francuskie i tym razem w formie sakiewek je wykorzystałam. Wyszła bardzo smaczna przystawka, która jest doskonała na ciepło jak i na zimno. Polecam!!!


Potrzebne składniki:
  • 1/2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1/2 mozzarelli
  • 4-5 suszonych pomidorów
  • 5 listków bazylii
  • białko kurze
Na początku, ciasto francuskie pokroiłam na 6 równych kwadratów. W miseczce
mieszam mozzarellę i suszone pomidory pokrojone w kosteczkę oraz pokrojone na mniejsze kawałki liście bazylii. Tak przygotowany farsz umieściłam na środku każdego kwadratu, tak jak na zdjęciu obok.Następnie zawijałam każdy kwadrat tworząc sakiewki. Przełożyłam je na brytfankę z papierem do pieczenia i każdą sakiewkę posmarowałam białkiem. Piekłam je ok. 20 minut, aż się zarumieniły w temperaturze 200 st. Smacznego!!!


Naleśniki z serem i cynamonem

Naleśniki z serem i cynamonem,
czyli łatwy i szybki obiad.


Naleśniki w takiej wersji zawsze robi moja mama, bardzo je lubię, 
więc na taki gorący jak dzisiaj są idealnym daniem.

2 lipca 2013

Mini tarta z avocado i krewetkami

Mini tarta z avocado i krewetkami,
czyli  szybka, pyszna kolacja:)


 Mini tarta z ciasta francuskiego, tym razem z avocado, krewetkami oraz suszonymi pomidorami. Polecam!!!

1 lipca 2013

Koktajl cytrynowo- pieruszkowy

Koktajl cytrynowo- pietruszkowy,
czyli orzeźwiająca bomba witaminowa.



Koktajl jest pyszny, orzeźwiający i do tego pełen witamin. 
Idealny na upalne dni. Polecam!!!

Potrzebne składniki:
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek pietruszki
  • 0,5 litra wody niegazowanej
  • 2 łyżki miodu
Na początku obrałam cytrynę i pokroiłam ją na mniejsze kawałki, natkę pietruszki, same listki posiekałam. W wysokim naczyniu umieściłam cytrynę, pietruszkę, miód i ok. pół szklanki wody i użyłam blendera na najwyższych obrotach. Kiedy uzyskałam w miarę jednolitą konsystencję dodałam resztę wody i jeszcze chwile zmiksowałam. Użyłam sitka przelewając koktajl do szklanek. Koktajl nie tylko ma śliczny kolor, ale naprawdę smakuję świetnie. Smacznego!!!