14 maja 2014

Spicy Yogurt Chicken Curry

Spicy Yogurt Chicken Curry,
czyli kurczak na ostro w sosie jogurtowym curry.


Przepis na to danie znam z opakowania pakistańskiej przyprawy CURRY. Spędziłam kilka dni w Dublinie i zaopatrzyłam się w kilka takich wspaniałych przypraw, z jakich dania będę Wam tu prezentować. Spicy Yogurt Chicken Curry to danie pikantne i pyszne. Polecam!


Potrzebne składniki:
Przepis dla 2 osób
  • 500 g pałek kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy Spice Mix for Chicken Curry*
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • olej rzepakowy
*papryka chili, sól, kurkuma, anyż, kolendra, cynamon, kmin, kardamon, pieprz, imbir, czosnek...

Na początku, cebulę i czosnek pokroiłam w plastry. Na rozgrzanym oleju posmazyłam cebulę i czosnek, aby się zarumieniły. W miedzy czasie jogurt wymieszałam z przyprawą Spice Mix for Chicken Curry i dodałam kawałki kurczaka, wszystko razem wymieszałam. Kawałki kurczaka w jogurcie z przyprawą dodałam na patelnię. Na małym ogniu dusiłam około godziny. W trakcie mieszałam i w razie konieczności dodawałam wody. Po godzinie kurczak na ostro w sosie jogurtowym curry był gotowy. Podałam go z ryżem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz