Farfalle z kurczakiem, oliwkami, kaparami i pomidorami suszonymi oraz mascarpone,
czyli szybkie i pyszne danie w stylu włoskim.
Farfalle z kurczakiem, oliwkami, kaparami, suszonymi pomidorami w sosie mascarpone to moja propozycja dzisiejszego obiadu. Polecam!
Potrzebne składniki:
Przepis na 1 porcję
- 140 g filetu z kurczaka
- 120 g makaronu farfalle tricolore
- 3 łyżeczki kaparów
- 5 dużych zielonych oliwek
- 5 suszonych pomidorów
- 3 łyżki mascarpone
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki oliwy
- pieprz
- sól
Na początku, makaron ugotowałam zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W między czasie, kurczaka pokroiłam w kostkę, doprawiłam solą i pieprzem. Oliwki i suszone pomidory pokroiłam na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam kurczaka i smażyłam na dużym ogniu, aż zrobił się biały. Następnie dodałam serem mascarpone, śmietanę oraz kapary, zielone oliwki i suszone pomidory. Na średnim ogniu podgrzewałam kilka minut, doprawiłam solą i pieprzem. Na koniec można ugotowany makaron wymieszać z sosem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz