Zupa pomidorowa z grissini,
czyli inna wersja popularnej zupy.
Zupa pomidorowa to bardzo popularna zupa w Polsce. Ja dziś Wam proponuję trochę inna wersję z paluszkami grissini. Danie to powstało dzięki firmie CIRIO i Blomedia, które
przesłały mi kosz niespodzianka z produktami włoskimi :)
Potrzebne składniki:
- 1l bulionu
- 680 g przecier pomidorowy Passata Rustica Cirio
- 3 krople sosu tabasco
- 2 łyżeczki cukru
- pieprz
- sól
- 1 łyżka śmietany 18%
- Włoskie Paluszki Grissini Torenesi ROBERTO
Na początku w garnku umieściłam 1 l bulionu, który gotowałam wcześniej. Zagrzałam go i dodałam przecier pomidorowy Passata Rusznica Cirio. Zupę doprawiłam sosem tabasco, cukrem, pieprzem i solą. Gotowałam całość około 20-30 minut. Zupę pomidorową podałam z łyżką śmietany i włoskimi paluszkami Grissini. Smacznego!
Zespół Blomedia.pl przesłał mi kosz z produktami CIRIO z których powstało to danie :)
Zespół Blomedia.pl przesłał kosz z produktami CIRIO z których powstało to danie :) - See more at: http://kolorowakuchniamagdy.blogspot.com/2014/12/casarecce-z-szynka-w-sosie-pomidorowym.html#more
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz