Jajka faszerowane pieczarkami,
czyli przestawka idealna nie tylko na przyjęcia.
Jajka można przyrządzać na wiele sposobów, ja dziś Wam proponuję Jajka faszerowane pieczarkami. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 5 jajek
- 3 duże pieczarki
- 1 cebula
- 1/2 pęczka pietruszki
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- pieprz
- sól
Na początku, jajka ugotowałam na twardo. Ugotowane jajka obrałam, przekroiłam na pół wzdłuż i wyjęłam żółtka. Pieczarki i cebulę obrałam i pokroiłam w bardzo drobną kostkę. Na oliwie z oliwek zeszkliłam cebulę i dodałam pieczarki. Doprawiłam solą oraz pieprzem i dusiłam około 15 minut, aż były gotowe. Kiedy pieczarki lekko ostygły, dodałam do nich natkę pietruszki i żółtka drobno pokrojoną. Dodałam majonez i wymieszałam. Połówki jajek wypełniłam farszem za pomocą małej łyżeczki. Wstawiłam do lodówki na godzinę i gotowe. Polecam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz