Sałatka z pieczonych warzyw,
czyli dietetyczna i pyszna kolacja.
Dziś proponuję Wam Sałatkę z pieczonych warzyw, która nie tylko jest dietetyczna, ale też wspaniale smakuje. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 1 marchewka
- 1 pietruszka korzeń
- 1/2 cukinii
- 1 cebula
- 1 batat
- 2 małe buraki
- kilka gałązek tymianku
- kilka gałązek rozmarynu
- oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka czarnego sezamu
- pieprz
- sól
Na początku, marchewkę, pietruszkę, batat obrałam i pokroiłam w słupki. Cukinie i obrane buraki pokroiłam w plastry o grubości około 5 mm. Cebulę też obrałam i pokroiłam w większe kawałki. Blachę z piekarnika wyłożyłam papierem do pieczenia, wysmarowałam oliwą z oliwek i ułożyłam pokrojone warzywa. Warzywa doprawiłam solą i pieprzem oraz tymiankiem i rozmarynem. Tak przygotowane warzywa piekłam 30 minut w piecu nagrzanym na 230 stopni. Po tym czasie wystudziłam warzywa, aby były letnie. Posypałam prażonym czarnym sezamem oraz polałam oliwą z oliwek i gotowe. Smacznego!
kolorowa, pełna smaku- idealna!
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :)
UsuńZdrowo i jak smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń