Sałatka z bobem, pieczarkami i kukurydzą,
czyli szybka i sezonowa sałatka.
Sezon na bób jest dość krótki, dlatego warto go jeść póki jest. Dzisiaj polecam Wam Sałatkę z bobem, pieczarkami i kukurydzą. Polecam!
Potrzebne składniki:
Przepis na 1 porcję.
- 200 g bobu
- 10 małych pieczarek
- 3 łyżki kukurydzy
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 3 łyżki masła
- pieprz
- sól
Na początku, umyty bób gotowałam w osolonej wodzie 20 minut. Następnie bób obrałam ze skóry. Pieczarki obrałam i pokropiłam wzdłuż na 3 części każdą. Następnie pieczarki dusiłam na maśle około 15 minut. Pieczarki doprawiłam solą i pieprzem jeszcze na patelni., pozostawiłam do ostygnięcia. Obrany bób, pieczarki i kukurydzę wymieszałam ze sobą i polałam sosem z jogurtu naturalnego i majonezu. Smacznego!
Smacznie wygląda ;-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
Usuń