Łosoś na puree z fasoli szparagowej,
czyli pyszny i zdrowy obiad.
Uwielbiam łososia w każdej postaci. Dzisiaj proponuje Wam smażony dzwonek z łososia na pysznym puree z fasoli szparagowej. Smacznego!
Potrzebne składniki:
- 1 dzwonek łososia
- 150 g mrożonej fasoli zielonej
- 1 łyżeczka masła
- koperek
- pieprz
- sól
Na początku, dzwonek z łososia umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i posoliłam oraz popieprzyłam z obu stron odstawiłam na 20 minut. W między czasie, fasolkę ugotowałam w 10 minut w osolonej wodzie. Kiedy fasolka była gotowa, odcedziłam ją i za pomocą blendera zmiksowałam na jednolitą masę. Dodałam masło i doprawiłam solą. Jeszcze raz zmiksowałam i puree z fasolki gotowe. Dzwonek z łososia smażyłam na rozgrzanym oleju rzepakowym, po 4 minuty na każdej stronie. Podczas smażenia posypałam łososia koperkiem. Łososia podałam na puree z fasolki szparagowej z ziemniakami z koperkiem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz