Zupa krem ze szparagów,
czyli pyszna sezonowa zupa.
Sezon na szparagi w pełni. Dzisiaj proponuję Wam aromatyczną, kremową zupę krem z białych szparagów. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 500 g białych szparagów
- 10 g masła
- 1/2 l bulionu
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1 żółtko
- gałka muszkatołowa
- natka pietruszki
- pieprz
- sól
Zupę krem ze szparagów robi się szybko. Na początku, obrałam szparagi i odcięłam zrogowaciałą część. Szparagi pokroiłam na 3 cm kawałki, które umieściłam w garnku. Dodałam bulion oraz masło i gotowałam szparagi go miękkości około 20 minut. Następnie, za pomocą blendera zmiksowałam szparagi. Dodałam śmietanę i dalej miksowałam. Na koniec dodałam żółtko i wszystko wymieszałam. Doprawiałam solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zupę krem ze szparagów podałam z natką pietruszki. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz