Krem z ziemniaków z gruszką i imbirem,
czyli szybka i aromatyczna zupa.
Krem z ziemniaków z gruszką i imbirem to ciekawe połączenie smaków, a robi się go bardzo szybko. Polecam!
Potrzebne składniki:
Przepis na 2 porcje
- 250 g ziemniaków
- 500 ml bulionu
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2,5 cm świeżego imbiru
- 1 gruszka
- biały pieprz
- sól
Na początku, obrałam ziemniaki i pokroiłam je w kostkę. Do garnka wlałam bulion i ziemniaki, gotowałam około 20 minut, aż ziemniaki były miękkie. Za pomocą blendera bulion z ziemniakami zamieniłam w krem (jeśli jest za gęsty należy dodać wody). Do powstałego krem z ziemniaków dodałam śmietany i doprawiłam białym pieprzem i solą. Gruszkę i i mbir obrałam w pokroiłam w kostkę. Krem z ziemniaków podałam z gruszką i imbirem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz