Dietetyczna zupa cebulowa,
czyli szybkie i pożywne danie.
Dietetyczną zupę cebulową robi się bardzo szybko, a smakuje ciekawie. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 2 średnie cebule
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 szklanki białego wina wytrawnego
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
Na początku, cebule obrałam, przekroiłam na pół i pokroiłam w plastry. Następnie na odrobinie oliwy z oliwek podsmażyłam cebulę i czosnek, aż zmiękła i zeszkliła się. Dodałam białe wino oraz pieprz i sól. Gotowałam, aż wino w połowie odparowało. Następnie dodałam przecier pomidorowy i wymieszałam. Na koniec dodałam bulion warzywny i gotowałam całość przez 5 minuty. Opcjonalnie można zupę podać posypaną startym serem żółtym lub mozzarellą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz