Farfalle z kukurydzą,
czyli szybkie i tanie danie.
Farfalle z kukurydzą znam z wyjątkowego blogu www.kuchnia-suflera.blogspot.com. Danie szybkie i bardzo dobre. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 1 szklanka makaronu farfalle
- 1/2 cebuli
- 1 mały ząbek czosnku
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 3 łyżki jogurtu naturalnego ( albo *śmietany 33%)
- 1/4 kieliszka białego wytrawnego wina
- 1 łyżka natki pietruszki
- kilka gałązek tymianku
- oliwa z oliwek
- parmezan
- pieprz
- sól
Na początku, makaron farfalle gotowałam według przepisu. W między czasie,
na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek i na niej podsmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek posiekany. Kiedy cebula się zeskaliła dodałam tymianek oraz wino i gotowałam, aż odparowało 3/4 jego objętości. Dodałam jogurt naturalny, kukurydzę oraz natkę pietruszki. Doprawiłam solą i pieprzem. Goto walam jeszcze chwilę aby sos zgęstniał. Na ugotowany al dente makaron farfalle wyłożyłam sos kukurydziany i posypałam całość dużą ilością parmezanu. Smacznego!
Bardzo, ale to bardzo się cieszę, że mój przepis przypadł Ci do gustu :)
OdpowiedzUsuńTo pierwszy, ale na pewno nie ostatni Twój przepis, który na moim blogu się pojawia:)
UsuńBardzo jestem ciekaw kolejnych Twoich moich przepisów ;P
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ;)