Pieczarki faszerowane mięsem
i suszonymi pomidorami,
czyli pyszna kolacja.
Pieczarki faszerowane mięsem, suszonymi pomidorami i rozmarynem to pyszna i aromatyczna kolacja bądź przekąska. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 6 średnich pieczarek
- 150 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
- 5 suszonych pomidorów
- 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 małe jajko
- 2 łyżki bułki tartej
- pieprz świeżo mielony
- oliwa z oliwek
- sól
Na początku, pieczarki obrałam i wycięłam z nich łodygi. Suszone pomidory pokroiłam drobno. W misce dobrze wymieszałam mięso mielone, suszone pomidory, rozmaryn i pietruszkę oraz jajko i bułkę tartą. Na koniec farsz doprawiłam solą i pieprzem. Każdą pieczarkę wypełniłam kulką z farszu. Pieczarki ułożyłam w naczyniu do zapiekania. Każda pieczarkę posypałam świeżo mielonym pieprzem i polałam oliwą z oliwek. Po środku pieczarek położyłam gałązkę rozmarynu. Tak przygotowane pieczarki z farszem zapiekałam 40 minut w piecu nagrzanym na 180 stopni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz