Sałatka z grillowanym kurczakiem,
lazurem i chrupiącą Prosciutto,
czyli idealny letni obiad.
Kiedy jest tak gorąco, to sałatka jest idealnym obiadem. Dziś proponuję Wam Sałatkę z grillowanym kurczakiem, lazurem oraz chrupiącą Prosciutto. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 140 g filet z kurczaka
- 5 plasterków sera pleśniowego LAZUR
- 2 plastry szynki Prosciutto
- 4 pomidorki koktajlowe
- 1/4 ogórka
- 3 liście sałaty lodowej
- kiełki brokuła
- 2 łyżki oliwa extra vergine
- 1 łyżeczka octu winnego
- przyprawa GYROS
- świeżo mielony pieprz
Na początku, filet z kurczaka oczyściłam z błonek i posypałam z obu stron
przyprawą GYROS. Tak przygotowanego kurczaka smażyłam na patelni grillowanej, około 10 minut aż był gotowy. Na suchej patelni teflonowej podmazyłam szynkę prosciutto pokrojoną w grube paski, aż zrobiła się chrupiąca. Na talerzu ułożyłam porwane liście sałaty lodowej. Następnie ogórka pokrojonego w plasterki oraz pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Na środku ułożyłam grillowany filet z kurczaka pokrojony w plastry, na przemian z plastrami sera pleśniowego Lazur. Na każdym plastrze sera położyłam chrupiącą Prosciutto. Na środku położyłam kiełki. Całość polałam sosem z oliwy z oliwek z octem winnym i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
przyprawą GYROS. Tak przygotowanego kurczaka smażyłam na patelni grillowanej, około 10 minut aż był gotowy. Na suchej patelni teflonowej podmazyłam szynkę prosciutto pokrojoną w grube paski, aż zrobiła się chrupiąca. Na talerzu ułożyłam porwane liście sałaty lodowej. Następnie ogórka pokrojonego w plasterki oraz pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Na środku ułożyłam grillowany filet z kurczaka pokrojony w plastry, na przemian z plastrami sera pleśniowego Lazur. Na każdym plastrze sera położyłam chrupiącą Prosciutto. Na środku położyłam kiełki. Całość polałam sosem z oliwy z oliwek z octem winnym i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz