Conchiglie nadziewane tuńczykiem,
oliwkami i camembert,
czyli aromatyczne danie we włoskim stylu.
To już trzecia osłona Conchiglie nadziewanych na moim blogu. Tym razem polecam Wam Conchiglie nadziewane tuńczykiem, oliwkami i camembert. Inspiracją był dla mnie przepis z bloga Kwestia Smaku . Polecam!
Potrzebne składniki:
- 6 muszli Conchiglie
- 200 g pomidorów w puszce
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 cebula
- 3 zielone oliwki
- 3 pomidorki cherry
- 1 plaster sera camembert
- 1/2 czerwonej cebuli
- pieprz
- sól
Na początku, makaron Conchiglie gotowałam w osolonej wodzie 13 minut. Pomidory z puszki zmiksowałam blenderem na jednolitą masę, doprawiłam solą i pieprzem. Dno formy 18x18 cm wylałam sosem pomidorowym. Tuńczyka osączyłam z sosu i wymieszałam z cebulę pokrojoną w kostkę. Oliwki pokroilam na pół a ser camembert w paski. Makaron Conchiglie wypełniłam farszem z tuńczyka za pomocą łyżeczki, z jednej strony dałam połowę oliwki a z drugiej kawałek camembert. Tak nadziane muszle ułożyłam w formie,
na sosie pomidorowym. Tak przygotowany makaron Conchiglie nadziewany tuńczykiem, oliwkami i camembert zapiekałam, aż sos zaczął bulgotać, około 25-30 minut w
piecu nagrzanym na 200 stopni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz