Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem,
czyli szybki i pyszny obiad.
Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem powstaje w zaledwie 20 minut, a do tego jest pełne aromatów. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 60 g tagliatelle
- 140 g filet z kurczaka
- 200 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
- 2 łyżki serka mascarpone
- 1 średnia cebula
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
Na początku, tagliatelle ugotowałam 15 minut w osolonej wodzie. W między czasie kurczaka pokroiłam w mniejszą kostkę i doprawiłam solą i pieprzem. Cebulę i czosnek także pokroiłam w kostkę. Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek i podsmażyłam cebulę i czosnek około 3 minut, dodałam kurczaka i całość smażyłam mieszając, aż kurczak się lekko zarumienił. Na patelnie dodałam mrożony szpinak i mieszając czekałam aż cały się roztopi. Następnie dodałam serek mascarpone, doprawiłam solą i pieprzem. Na koniec na patelnie wyłożyłam ugotowany makaron tagliatelle, wymieszałam dobrze z sosem. I danie gotowe! Polecam!
Ciekawy przepis, na pewno go wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńPolecam się :) Pozdrawiam!
Usuń