Tatar z awokado i łososiem,
czyli zdrowo i szybko.
Na moim blogu znajdziecie już przepis na Tatar z łososia wędzonego, ale dzisiaj proponuję Wam podobny Tatar z dodatkiem pysznego i zdrowego awokado. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 1/2 awokado
- 1/4 limonki
- 50 g wędzonego łososia
- 1/2 czerwonej cebuli
- oliwa z oliwek
- sos sojowy
- pieprz
- sól
Na początku, przekroiłam na pół awokado i połowę obrałam ze skóry, a następnie pokroiłam w kostkę i skropiłam sokiem z limonki, aby awokado zachowało swój piękny zielony kolor. Łososia i czerwoną cebulę także pokroiłam w drobną kostkę. Filiżankę wysmarowałam oliwą z oliwek i odrobiną sosu sojowego. Na dno dałam cebulę. Następna warstwa z łososia i ostatnia z awokado. Obróciłam filiżankę do góry nogami na talerzu i zdjęłam ją. Na koniec posypałam pieprzem świeżo zmielonym i solą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz