Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
i groszkiem,
czyli szybka zapiekanka wegetariańska.
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i groszkiem to szybka i smaczna propozycja na obiad czy kolację.Polecam!
Potrzebne składniki:
- 150 g makaronu muszelki
- 50 g mrożonego groszku
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 mozzarella
- 1 jajko
- 3 łyżki śmietany 18%
- 1 łyżka tartej bułki
- pieprz
- sól
Na początku, makaron ugotowałam w osolonej wodzie al dente. Mozzarelle
starłam na tartce na grubych oczkach. W miseczce wymieszałam makaron, groszek, tuńczyk odsączony oraz połowę mozzarelli. W miseczce wymieszałam śmietanę, jajko oraz pieprz i sól. Powstały sos wlałam do makaronu z innymi składnikami, wymieszałam. Powstałą masę przełożyłam do foremki 18x18 cm. Na wierzchu posypałam pozostałą mozzarellą i bułką tartą. Zapiekałam 20 minut w piecu nagrzanym na 180 stopni. Smacznego!
starłam na tartce na grubych oczkach. W miseczce wymieszałam makaron, groszek, tuńczyk odsączony oraz połowę mozzarelli. W miseczce wymieszałam śmietanę, jajko oraz pieprz i sól. Powstały sos wlałam do makaronu z innymi składnikami, wymieszałam. Powstałą masę przełożyłam do foremki 18x18 cm. Na wierzchu posypałam pozostałą mozzarellą i bułką tartą. Zapiekałam 20 minut w piecu nagrzanym na 180 stopni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz