Crumble z truskawkami,
czyli truskawki zapiekane pod migdałową kruszonką.
Crumble z truskawkami, to propozycja pysznego deseru. Polecam!
Potrzebne składniki:
Przepis na 2 foremki
Przepis na 2 foremki
- 150 g truskawek
- 2 łyżki cukru brązowego
- cukier waniliowy
- 50 g ziemnego masła
- 70 g mąki
- 45 g cukru brązowego
- 40 g płatków migdałowych
Na początku, foremki o średnicy 11 cm wysmarowałam masłem
i ułożyłam
warstwę truskawek pokrojonych w plastry, posypałam łyżeczka cukru brązowego i posypałam odrobiną cukru waniliowego. W
osobnej miseczce umieściłam zimne masło pokrojone w mniejsze kawałki, mąkę i cukier brązowy oraz płatki migdałów.
Mieszam palcami tak długo, aby całość miała konsystencje " mokrego
piasku". Kruszonkę umieściłam na truskawkach.
Tak przygotowane foremki z truskawkami i kruszonką piekłam w piekarniku do 180
stopni około 25 minut. Smacznego!
Też ostatnio robiłam. Uwielbiam!
OdpowiedzUsuń