Wątróbka z żurawiną w sosie balsamicznym,
czyli dietetyczny i zdrowy obiad.
Wątróbka drobiowa z żurawiną to danie bogate w witaminy i do tego dietetyczne. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 200 g wątróbki drobiowej
- garść suszonej żurawiny
- 25 ml octu balsamicznego
- oliwa z oliwek
- 1 łyżka mąki
- pieprz
- sól
Na początku, wątróbki oczyściłam z błonek i oprószyłam mąką. Na rozgrzanej
oliwie z oliwek smażyłam wątróbki w mące i posypane pieprzem, aż się zarumieniły z obu stron. Następnie dodałam żurawinę ocet balsamiczny. Jeszcze chwilę gotowałam, aż ocet się znacznie zredukował. I wątróbka gotowa. Podałam z młodymi ziemniakami. Smacznego!
oliwie z oliwek smażyłam wątróbki w mące i posypane pieprzem, aż się zarumieniły z obu stron. Następnie dodałam żurawinę ocet balsamiczny. Jeszcze chwilę gotowałam, aż ocet się znacznie zredukował. I wątróbka gotowa. Podałam z młodymi ziemniakami. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz