13 sierpnia 2013

Wątróbka z żurawiną w sosie balsamicznym

Wątróbka z żurawiną w sosie balsamicznym,
czyli dietetyczny i zdrowy obiad.


Wątróbka drobiowa z żurawiną to danie bogate w witaminy i do tego dietetyczne. Polecam!

Potrzebne składniki:
  • 200 g wątróbki drobiowej
  • garść suszonej żurawiny
  • 25 ml octu balsamicznego
  • oliwa z oliwek
  • 1 łyżka mąki
  • pieprz
  • sól
Na początku, wątróbki oczyściłam z błonek i oprószyłam mąką. Na rozgrzanej
oliwie z oliwek smażyłam wątróbki w mące i posypane pieprzem, aż się zarumieniły z obu stron. Następnie dodałam żurawinę ocet balsamiczny. Jeszcze chwilę gotowałam, aż ocet się znacznie zredukował. I wątróbka gotowa. Podałam z młodymi ziemniakami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz