Kolba kukurydzy na parze,
czyli pyszna kolacja.
Uwielbiam kukurydzę, zwłaszcza taką świeżą. Teraz jest sezon i
taka właśnie robiona na parze kukurydza jest najlepsza. Polecam!
taka właśnie robiona na parze kukurydza jest najlepsza. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 1 kolba świeżej kukurydzy
- masło
- sól
Na początku, obrałam kukurydzę z liści i włókien. Następnie kukurydzę
umieściłam w parowarze na 40 minut. Kiedy kukurydza była już gotowa, posmarowałam ją masłem, które pod wpływem temperatury kukurydzy szybko się topi. Na koniec kukurydzę posoliłam i gotowe. Smacznego!
umieściłam w parowarze na 40 minut. Kiedy kukurydza była już gotowa, posmarowałam ją masłem, które pod wpływem temperatury kukurydzy szybko się topi. Na koniec kukurydzę posoliłam i gotowe. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz