Krem z kukurydzy z cynamonem i chili,
czyli aromatyczna kremowa zupa.
Połączenie słodkiej kukurydzy z cynamonem i płatkami chili to pachnące orientalną kuchnią danie. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 1 szklanka kukurydzy ( u mnie z puszki)
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki płatków chili
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 500 ml wody
- 80 g serka naturalnego President
Na początku, rozgrzałam masło w garnku, dodałam czosnek pokrojony w kostkę
i chwilę podsmażałam. Następnie dodałam kukurydze, cynamon i płatki chili. Gotowałam 5 minut ciągle mieszając. Dodałam wodę i gotowałam 10 minut. W kolejnym etapie zdjęłam z kuchenki i użyłam blendera, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Następnie, dodałam serek, kurkumę i wszystko zmiksowałam blenderem. I krem gotowy. Smacznego!
i chwilę podsmażałam. Następnie dodałam kukurydze, cynamon i płatki chili. Gotowałam 5 minut ciągle mieszając. Dodałam wodę i gotowałam 10 minut. W kolejnym etapie zdjęłam z kuchenki i użyłam blendera, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Następnie, dodałam serek, kurkumę i wszystko zmiksowałam blenderem. I krem gotowy. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz