Sałatka makaronowa z tuńczykiem i oliwkami,
czyli szybka i prosta propozycja kolacji.
Tą sałatkę robi się bardzo szybko i do tego jest bardzo smaczna. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 100 g makaronu małe muszelki
- 1/2 puszki tuńczyka w wodzie (bądź w sosie własnym)
- 10 oliwek zielonych
- 1 większy ogórek małosolny
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- pieprz
Na początku, makaron gotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórka
pokroiłam w kostkę i przed dodaniem go do sałatki wycisnęłam, aby miał mniej wody. Oliwki pokroiłam na trzy części każdą. Z tuńczyka odlałam wodę. Wszystkie tak przygotowane składniki wymieszałam ze sobą. Doprawiam dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodałam majonez i jogurt naturalny, wszystko razem wymieszałam i włożyłam do lodówki na godzinę. Smacznego!
pokroiłam w kostkę i przed dodaniem go do sałatki wycisnęłam, aby miał mniej wody. Oliwki pokroiłam na trzy części każdą. Z tuńczyka odlałam wodę. Wszystkie tak przygotowane składniki wymieszałam ze sobą. Doprawiam dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Dodałam majonez i jogurt naturalny, wszystko razem wymieszałam i włożyłam do lodówki na godzinę. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz