Krewetki z cukinią i pomidorami,
czyli pyszna kolacja od Magdy Gessler.
Uwielbiam krewetki w każdej postaci, dzisiaj z cukinią i pomidorami od Magdy Gessler. Naprawdę pyszne połączenie. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 10 krewetek tygrysich
- 1 pomidor
- 1/2 cukinii
- 1 czosnek
- 1/3 kieliszka białego wina półwytrawnego
- 2-3 łyżki masła
- 1/2 cytryny
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- cukier
- natka pietruszki
przecięłam wzdłuż, a potem pokroiłam w plasterki. Krewetki odmroziłam. Starłam skórkę z połowy cytryny. Czosnek pokroiłam w małą kosteczkę. Na patelni rozgrzałam masło i dodałam czosnek oraz cukinię smażyłam 5-7 minut ciągle mieszając, aż czosnek i cukinia się lekko zrumieniły. Dodałam wino, pomidory, skórkę z cytryny oraz paprykę ostrą, sól i cukier. Odparowałam sos do połowy objętości. Następnie dodałam krewetki, przykryłam pokrywką i smażyłam 5 minuty od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawiłam do smaku solą i dodałam natkę pietruszki. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz