Leczo z kiełbasą i cukinią,
czyli szybka kolacja na ciepło.
To danie, które powstało z tego co znalazłam w lodówce.
Rzadko jem kiełbasę, ale w leczo jest obowiązkowa:)
Wyszło całkiem smaczne danie. Polecam!!!
Potrzebne składniki:
- 100 g kiełbasy podwędzanej
- 1/2 papryki
- 1/2 cebuli
- 1 średni pomidor
- 1/3 cukinii
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
pokroiłam w paski, a cukinię w grubszą kostkę.Pomidora sparzyłam i obrałam ze skóry, a następnie pokroiłam w kostkę. W garnku rozgrzałam oliwę z oliwek i na niej zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę. Kiedy cebula się zarumieniłam, dodałam kiełbasę, paprykę, pomidor oraz cukinię. Całość doprawiłam solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość dusiłam ok 10 minut. Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz