Penne z wędzonym łososiem, rukolą
w sosie śmietanowo-cytrynowym,
czyli szybkie włoskie danie:)
Penne z wędzonym łososiem, rukolą w sosie śmietanowo-cytrynowym, to propozycja szybkiego obiadu idealna w te letnie dni.
Potrzebne składniki:
- 100 g wędzonego łososia
- 100 ml śmietany
- 50 ml jogurtu naturalnego
- 1/2 cytryny
- garść świeżej rukoli
- makaron penne
łososia pokrojonego w większe kawałki, dodaję śmietanę i jogurt naturalny, mieszam ale delikatnie aby kawałki łososia się nie rozpadły. Dodaje całe liście rukoli i delikatnie mieszam. Doprawiam startą z 1/2 cytryny skórką, kilka kropki cytryny i pieprzem oraz odrobina soli. Jeśli sos jest gęsty to dodaję ok. 1/3 szklanki wody w której gotował się makaron. Na koniec dodaję ugotowany makaron i gotowe! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz