Bób z masłem czosnkowym,
czyli wegetariański obiad.
Sezon na bób młody w pełni. Kiedy zobaczyłam go na straganie z warzywami, od razu pomyślałam o tym prostym, ale jak smacznym daniu, czyli bób polany masłem czosnkowym. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 500 g bobu
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sól
sprawdzałam czy jest ugotowany wyjmując jeden i próbując. Na patelni rozgrzałam masło z pokrojonym w talarki czosnkiem, chwile czosnek podsmażyłam na maśle, ale uważałam aby masło się nie przypaliło. Kiedy masło było gotowe wyjęłam czosnek. Gotowy bób odcedziłam na durszlaku i umieściłam w miseczce, następnie polałam go masłem. Ja obierałam ze skórki bób podczas jedzenia, ale niektórzy lubią tą skórkę. Kwestia wyboru i upodobań. Smacznego!
wieki go nie jadłam:) fajny sposób podania:) pozdrawiam: http://martawkuchni.blog.pl/
OdpowiedzUsuńMarto, polecam:) Taki proste i szybkie danie, a jakie dobre:)
Usuń