Spaghetti bolognese inaczej,
czyli w wersji dietetycznej.
Ta wersja spaghetti bolognese to wersja dietetyczna, ale równie
smaczna jak wersja oryginalna. Polecam!
smaczna jak wersja oryginalna. Polecam!
Potrzebne składniki:
- 100 g makaronu spaghetti ( u mnie Spaghetti Tricolore)
- 140 g filet z kurczaka
- 200 g pomidorów z puszki
- 1 mała cebula
- bazylia suszona i świeża
- oregano suszone i świeże
- 1 łyżeczka parmezanu
- oliwa z oliwek
- pieprz
- sól
Filet z kurczaka zmieliłam, a cebulę pokroiłam w kostkę. na patelni teflonowej rozgrzałam trochę oliwy z oliwek i podsmażyłam cebulę oraz mięso z kurczaka, doprawiając je trochę solą i pieprzem. Kiedy mięso i cebula były podsmażone dodałam pomidory z puszki i całość doprawiłam suszonymi i świeżymi bazylią i oregano. Chwilę całość dusiłam na małym ogniu. Kiedy całość była gotowa przełożyłam sos do wyższej miseczki i użyłam blendera, aby uzyskać jednolitą konsystencję masy. Tak przygotowany sos podałam z makaronem spaghetti oraz parmezanem. Smacznego!
Ale super wersja :) Wypróbuje :)
OdpowiedzUsuńCzekam na Twoją opinię jak już zrobisz:) Smacznego!
Usuń