Dorsz z świeżym rozmarynem i tymiankiem z piekarnika,
czyli aromatyczna zdrowa ryba.
Rybę z świeżym tymiankiem i rozmarynem jadłam kiedyś we włoskiej restauracji i była tak pyszna, że teraz każdą rybę z piekarnika przyrządzam z tymi ziołami. Dzisiaj w aromatycznym wydaniu dorsz bałtycki. Polecam!
Potrzebne składniki:
- cały odfiletowany dorsz
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 gałązki tymianku
- pieprz
- sól
- oliwa z oliwek
- folia aluminiowa
włożyłam rozmaryn i tymianek. Folię aluminiową posmarowałam oliwą z oliwek i ułożyłam rybę oraz zwinęłam folę, aby cała ryba pod folią. Tak przygotowaną rybę umieściłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piekłam rybę 40 minut. Dorsza podałam z młodymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz